2011-10-07 11:49:46• hírek • Kocsis Zoltán

Egy ezüstöt és egy bronzot szereztek a szatmári ejtőernyősök

Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtere első ízben adott otthont a precíziós ejtőernyősök országos bajnokságnak, amelyen összesen 72 sportoló vett részt. Közülük hatan képviselték Szatmárnémetit, ketten pedig éremmel zárták a viadalt: Stefan Simionescu a második helyet szerezte meg a férfiak junior mezőnyében, míg Simona Stan harmadik lett a nők között.

A díjátadás előtt Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke elmesélte, hogy a bajnokság megszervezésének ötlete onnan származott, hogy szerették volna minél színesebbé tenni a szombati Repülőnapokat. Leszögezte továbbá, hogy a Megyei Tanács célja minél ismertebbé tenni a Szatmárnémeti repülőterét és lehetőleg minél több utast vonzani.

Ami a versenyt illeti, a junior lányok között a marosvásárhelyi Diana Maris végzett az élen névrokona, a nagybányai Mihalea Maris valamint a nagyváradi Ligia Tomuta előtt. A fiúknál a brassói Alexandru Nicolau bizonyult a legjobbnak, megelőzve a szatmári Stefan Simionescut és a nagybányai Dan Zahariét.

Stefan Simionescu, George Rotaru, a Román Repülőklub vezetője, Adrian Stef és Simona Stan

A felnőttek között a brassói Balascau Gabriela bizonyult a legügyesebb női ejtőernyősnek a szintén brassói Steliana Popa és a szatmári Simona Stan előtt. A férfiaknál a marosvásárhelyi Ioan Russ vitte el az aranyat a brassói Alexandru Nicolau elől, míg a harmadik helyen holtverseny alakult ki a bukaresti Cristinel Jianu és a marosvásárhelyi Gabriel Pop között.

Nem csak egyéniben, de csapatban is összemérték tudásukat a versenyzők, mégpedig a Román Kupa keretein belül. Itt Marosvásárhely végzett az élen, megelőzve Brassót és Bodzavásárt, míg Szatmárnémeti az ötödik lett a 12 résztvevő csapat között. Eredményt hirdettek csoport kategóriában is, ebben a versenyszámban négyen alkottak egy csoportot (külföldi versenyeken ez a gyakoribb), szemben a csapatversennyel, ahol öten alkottak egy csapatot. A csoportversenyt Brassó nyerte meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: